المسقعة المصريه اللزيزه


بسم الله الرحمن الرحيم

من اشهى والز الماكولات  المصريه المسقعه والكل بيحبها وكمان سهله جدا فى طريقة طبخها

اولا



المقادير 
 كمية من الباذنجان والفلفل الأخضر يتم تحميرهما في الزيت. 
 ملعقتان كبيرتان من صلصة الطماطم. 
 ملعقة صغيرة ثوم مفري. 
 ملح، فلفل، وقليل من الشطة الحمراء المطحونة. 
 ملعقة متوسطة زيت. 
 ملعقة متوسطة خل أبيض. 
الطريقة 
 يحمر الثوم المفري في الزيت حتى يصفر لونه. ثم نضيف اليه الخل ثم صلصة الطماطم المذابة في نحو كوب من الماء، والشطة الحمراء والفلفل الاسود والملح. 
 غطي الإناء وهدئي النار وأتركي الخليط حتى يغلظ قوامه ويطفو الزيت على سطح الصلصة. 
 أضيفى الباذنجان والفلفل. واتركيهما على النار حتى يختلط المقدار ببعضه ثم أرفعي الاناء من على النار واتركيه حتى يبرد  وبالهنا والشفا

تعليقات

  1. شكراً لكم جميله

    http://gateblogger.blogspot.com/

    ردحذف
  2. مدونة رائعة شاركينا وصفاتك في طبخي www.tabke.net

    ردحذف

إرسال تعليق