طريقة عمل الفراخ المكسيكي الشيف أشرف معتز من كل بلد اكله


الفراخ المكسيكي الشيف أشرف معتز 


المقادير : 
- 2 فرخة بداري ( الواحدة بحجم 750 جم )


التتبيلة : 
- ربع كوب عصير قلب طماطم فريش 


- شوية كرفس 


- 3 فص ثوم مفرومين ناعم 


- ماء بصل 


- ملح 


- كمون 


- فلفل 


- 3 ملاعق عصير ليمون 


- معلقة كسبرة خضراء 


- معلقة كسبرة ناشفة 


- 2 معلقة زيت زيتون 


- قرن فلفل حامي جدا مفروم بالبذر 


- سنة سكر



الطريقة :






- نغسل الفراخ جيدا وننزع السلسلة والرقبة ونفتحها نصفين مع عمل فتحات بها 


- نخلط كل المقادير في بولة خلطا جيدا 


- نتبل الفراخ بهذه الخلطة جيدا ونتركها بها في الثلاجة لمدة 3 ساعات او يزيد حتى تتشرب من التتبيلة جيدا 


- نضع الفراخ على الشواية على الجلد أولا ونضع عليها المتبقى من التتبيلة ثم نقلبها .


- نضع الفراخ في صينية فرن ثم نضع عليها خليط الخضروات وندخلها الفرن .


- وتقدم





خليط الخضروات : 

- 2 رغيف عيش شامي مقطع مكعبات و2 حبة مشروم شرائح وكرفس وبصل مقطع وفصين ثوم وشوية حمص مسلوق وفاصوليا مسلوقة وملح وشطة وكمون وفلفل ومكعبات جبنة شيدر وعصير طماطم ( ممكن اضافة بيض ولبن بدل الطماطم ) 


- توضع المقادير بالترتيب في طاسة وتشوح وتوضع على الفراخ وتدخل الفرن



تعليقات